Berlin

Igen en forlænget weekend i Berlin, men denne gang med venneflokken i stedet for børnene. Vi var således 9 voksne, der efter at have hægtet alle ungerne af rundt omkring, begav og til Berlin i to biler.

Vi boede på et lille hotel i centrum af Berlin, hvorfra der var gåafstand til en del seværdigheder eller kort til metroen. Selve metroen benyttede vi flittigt, da man for billige penge kan købe en gruppebillet, der dækker 5 personer i et døgn.

Af nye ting for mig var specielt Classic Remise, der er et stort garageanlæg (tidligere garager til sporvogne) fyldt med luksusbiler. Der er gratis adgang. OMkring halvdelen af bilerne holder i to-etagers glasbure, mens resten holder fordelt i området, så man kan komme helt på bilerne. Periodevis der er også en del biler udenfor. Garagen bruges som opbevaring af bilerne for ejerne. Dertil ligger der 10-15 små specialværksteder, der vedligeholder biler. Eksempelvis et lille Mercedes værksted, der da vi var der havde gang i ikke mindre end 5 sølvpile, der skulle restaureres. Classic Remise må man absolut ikke snyde sig selv for.

Lørdag aften kneb det med at finde et spisested, der kunne tage 9 personer, uden at have bestilt bord. Bedst som vi var ved at opgive, fandt i et lille spansk spisested, der mente at have plads. Restauranten var propfuld og man måtte møve sig frem, men vi fik til sidst plads ved et langbord. Stemningen i den tætpakkede restaurant var helt i top. Der var tydeligvis mange stamgæster og personalet var ikke blege for at hundse rundt med folk, hvis man stod i vejen. Og pludselig havde et lille band fundet vej ind midt i det hele, hvor de begyndte at spille et par numre. Det var i sig selv en oplevelse af spise her.

Fakta

Periode 2018
Varighed 4 dage
Afstand 480 km
Pris 5.000 kr
Nutidspris 5.000 kr
Personer 2

Udgifter

Overnatning2.000 kr

Fly inkl. transfer / parkering. Billeje inkl. benzin.

Lande

Tyskland

Besøgte steder

GPS liste