Grønland

Som 7-årig var dette var min første tur til udlandet, når man ikke medregner ture til Tyskland og rejer, hvor jeg ikke rigtig kan huske noget fra. Da det er ved at være en del år siden, er det også lidt sparsomt hvad jeg husker fra turen.

Hele rejsen var oprindeligt planlagt til at vare en måned, men så vidt jeg husker blev den kortet en håndfuld dage af. Da rejsen blev afviklet i august måned, holdt jeg min 8 års fødselsdag i Grønland, mens vi sejlede op langt vestkysten.

Vi landede, efter en mellemlanding i Keflavik på Island, så vidt jeg husker i Godthåb (Nuuk) lufthavn. Dette er jeg dog ikke sikker på. Derfra (efter hvor lang tid husker jeg ikke) skulle vi sejle op langs vestkysten, forbi Sukkertoppen og polarcirklen til Jakobshavn, hvor vi havde lejet et lille grønt træhus, som vi boede i en uges tid.

Vi tilbragte den tid, vi så at sige havde på fast land, med bjergvandringer, vandringer i almindelighed og var med på sælfangst i en kutter. Under den ugelange sejltur langs kysten var det småt med aktiviteter, når man er 7 år. Vi fandt dog nogle andre børn vi kunne lege med noget af tiden. Det jeg mest husker fra den lange sejltur er at der ofte var fyrværkeri når man ankom til en by.

Det er mest hunde og duer, man set i Grønland. Og sæler, da vi var med på sælfangst. Vi var også heldige at se en kaskelothval ganske tæt på.

Selv om vi ikke direkte fik set midnatssolen, fik vi i hvert fald set, at det aldrig rigtigt bliver mørkt om sommeren i Grønland. Solen nåede ned under horisonten, men det blev aldrig mørkere end en lys tusmørkeaften i Danmark. Og turmørket varede kun ganske kort tid, så kom solen frem igen.

Fakta

Periode 1979
Varighed 21 dage
Afstand 3.260 km
Pris Ukendt
Personer 3

Lande

Island
Grønland

Besøgte steder

|

GPS liste