Italien

Endnu en tur til Italien, denne gang i bil fra Danmark. Vi var 4 der tog afsted i en lille Toyota. Vi startede fra Silkeborg fredag den 21. juni 1996 klokken 17 og kørte derfra direkte de 2.100 kilometer til Pisa, med et passende anlagte spise-, tisse-, ryge- og tankepauser.

Turen derned var let og sjov, lige indtil vi nåede det sydlige Tyskland midt om natten. På det tidspunkt var alle blevet rimelig trætte, og så begyndte det selvfølgelig at regne. Turen gennem Østrig foregik udenfor motorvejen og var kort sagt møg irriterende.

Vi fik set Pisa i løbet af lørdag formiddag, hvor vi også fik en forsmag på italiensk bilkørsel og en tilkendegivelse af, at parkering oftest foregik i absurde afstande fra de seværdigheder, man stilede efter at se.

Vores campingplads lå et godt stykke nord for Rom. Men den var utrolig billig; 2.000 kroner i alt for en hytte til 4 personer i en uge. Hytten var godt nok ikke det store luksus, men den var hyggelig. Køkkenet bestod at et par kodepladser, et skab, et køleskab og en håndvask, der alt sammen var placeret udendørs på hyttens overdækkede terrasse. Det viste sig dog hurtigt, at det var ret hyggeligt at tilbringe tiden der i stedet for inde i selve hytten. Campingpladsen lå lige ned til havet, så der var gode bademuligheder.

Vi slappede en del af på denne tur, og startede den såkaldte Yatzy-trend, hvilket mest gik på, at vi sad det meste af formiddagene og spillede Yatzy. Derudover tog vi ind til Rom de fleste dage for at kigge på alle de ting der er i denne storslående by.

Det tog godt en times tid eller halvanden at komme til Rom fra campingpladsen. Vi kørte omkring 100 kilometer til en lille by udenfor Rom, hvorfra vi tog metroen ind til centrum.

Turen til Pompeji var også lidt af en prøvelse. Det tog lang tid at komme dertil. Vi brugte alene en time på at køre uden om Rom. Men da vi så kom derned, fik drejet uden om Napoli i tide og på et tidspunkt passerede en lyskryds, var vi lige pludselig ved Pompeji og måtte foretage en turistbaseret undvigemanøvre midt i krydset for at komme ind på parkeringspladsen. Her kunne vi kun holde i 3 timer, konstaterede vi. Og kort efter konstaterede vi også, at det var begyndt at regne. Vi fandt læ og måtte stå der noget tid i ly for kraftig regn, men vi endte med at se en god del af Pompeji alligevel.

Hjemturen var en større prøvelse end turen derned. Der blev sovet uroligt, der blev kørt forkert, der blev surmulet, der blev skændes og der blev en enkelt gang bakket på motorvejen i det genstridige, sydlige Tyskland. Til sidst nåede vi dog grænsen til Danmark, hvor vi lige måtte vente i to timer på at Otto Duborg åbnede. Til gengæld vakte toiletstandarden begejstring.

Fakta

Periode 1996
Varighed 9 dage
Afstand 1.607 km
Pris 5.000 kr
Nutidspris 7.315 kr
Personer 4

Lande

Tyskland
Østrig
Italien

Besøgte steder

GPS liste