Italien

Dette var vel hvad man kan kalde en herretur! Vi var i hvert fald to gutter, der lejede en bil i Zagreb og kørte til Italien. Og det gik ikke helt stille af sig.

Vi kørte en lang rundtur i Italien - i alt cirka 2.600 kilometer. Turen gik helt fra Zagreb til Krk, derfra til Pula, til Trieste i Italien, til Padova, videre over Bologna til Pula. Herfra til Rom hvor vi gjorde et længere ophold, og så til Napoli. Derfra nordøst til Foggia, op langs kysten til Venedig, tilbage til Trieste og hjem til Zagreb.

Turen blev temmelig dyr, da vi ikke bekymrede os så meget om priser, og derfor ofte bare tog det første og bedste hotel vi kunne finde. Vi havde dog en enormt sjov tur, hvor vi rigtig førte os frem.

En af vores mere mindeværdige episoder foregik på et lille pizzaria i Rom. Her bestilte vi en flaske rødvin og en pizza hver. Da maden kom, var det de forkerte pizzaer vi havde fået. Vi insisterede dog på, at vi ville spise de frembragte pizzaer, men bagefter have de pizzaer, vi oprindeligt havde bestilt, sammen med en ny flaske vin. Som sagt, så gjort. Da servitricen undervejs blev nervøs for, om vi ville betale for begge hold pizzaer eller kun det ene, besluttede vi at give lige så meget i drikkepenge, som regningen lød på. Og det var selvfølgelig for 4 pizzaer og 2 flasker vin. Regningen endte i små 250 kroner, hvilket så også var det vi gav i drikkepenge. Herefter insisterede servitricen på at vise os Roms natteliv, hvad vi tog imod, men i øvrigt ikke blev imponerede af.

Vi foretog både i Rom og Trieste en shoppetur hvor vi heller ikke stod tilbage for noget. Det var egentlig ret fornøjeligt, specielt i Trieste, hvor vi til sidst havde en hel flok ekspedienter til at assistere. Det var dengang specielt Levi's var en hot mærke.

Undervejs så vi en del forskellige seværdigheder, hvor for mit vedkommende Pompeji ved Napoli og Postojna Hulerne i Slovenien var nye seværdigheder, jeg senere har besøgt igen.

Fakta

Periode 1994
Varighed 8 dage
Afstand 1.756 km
Pris 36.000 kr
Nutidspris 54.902 kr
Personer 2

Lande

Kroatien
Slovenien
Italien

Besøgte steder

GPS liste