Kreta

Rejsen dette år var lidt svær at finde på, da den skulle vinde over efterdønningerne af rejsen til New York året før. Det blev Kreta, og personligt ventede jeg mig nok ikke så meget af denne tur.

Heldigvis viste det sig at blive en vidunderlig uge i sydens sol, mens der hjemme var regn, regn og atter regn. Vejret på Kreta var formidabelt - ugen før havde der været hedebølge, men vi kom til en uge med behagelige 30 grader og uendelig sol.

Vores hotel - Hotel Constantin - lå så centralt det overhovedet kunne og med havudsigt fra vores store balkon, så vi var særdeles tilfredse med det. Der var aircondition med i prisen, men denne virkede dog ikke første nat vi var der. Og netop denne første nat fik os til at huske, hvorfor det er altafgørende med en aircondition når man holder ferie sydpå. Temperaturen i soveværelset var omkring 28 grader den nat, og det var en latterlig varme at skulle sove i. Selv om airconditionen - da vi endelig fik den i gang - kun køler ned til 23 grader (som vi havde sat den til), føles det faktisk småkoldt, selv når vi normalt har under 20 grader i soveværelset derhjemme.

Samaria-kløften

En af de store oplevelser vi havde, var vandreturen gennem den 18 kilometer lange Samaria-kløft. 18 km lyder måske ikke af helt vildt meget at skulle gå, men der bliver enormt varmt i sådan en kløft, hvor bjergsiderne på lange strækninger rejser sig op til 600 meter lodret op på begge sider af den ned til 3 meter brede kløft. Dertil kommer, at det bedste underlag der periodevis var, bestod af store kampesten og runde strandsten. Yderligere starter man turen i 1.250 meters højde og skal ned til stranden, så nedstigningen er noget af det, der tærer mest på folk.

Jeg skal ikke op på noget muldyr

Personligt var jeg ved at gå totalt kold flere gange, men kom igennem kun med 3-4 vabler. Der var hvilepladser undervejs for hver cirka 3 kilometer, hvor man kunne få friske forsyninger af vand. Her var der også muldyr, som man - mod en fantasifuld pris - kunne blive transporteret ud af kløften på, hvis man ikke kunne komme videre selv. Inger mente dette lige var noget for mig. Det var nok tanken om mig på et muldyr, traskende 10 kilometer gennem en bjergkløft, der gav mig den sidste styrke til selv at komme hele vejen igennem. De sidste 2 kilometer ledte jeg febrilsk efter en cykel eller lignende, jeg kunne hugge, men der var ingen.

Tilbage på stranden kan man efter lidt ventetid fange en færge, der kan fragte en til den nærmeste by med vejforbindelse til resten af øen.

Vi havde også lejet en bil i 3 dage - en Citroen C2 - og tullede rundt på de små bjergveje og fik besøgt Elafonissi, der også kaldes De Græske Maldiver samt Knossos, den ældste civilisation i Europa.

Fakta

Periode 2007
Varighed 7 dage
Afstand 2.575 km
Pris 8.000 kr
Nutidspris 9.332 kr
Personer 2

Lande

Grækenland

Besøgte steder

GPS liste