Kroatien

Denne tur var første gang jeg skulle tilbage til det område i Kroatien, hvor jeg var udstationeret som FN-soldat i 1993. Vi kørte non-stop til Zagreb, hvor vi ville overnatte nogle dage, hvorefter vi skulle ud til kysten.

Dette var i øvrigt vores første bilferie i vores egen bil (en 3-dørs Ford Escort 1.3). Vi havde før kørt til Italien, men der var vi 4 til at køre bilen. Så vi var lidt spændte på om vi ville holde hele turen i ét stræk - og om bilen ville holde til det. Det gjorde alle. Men det var lige ved at gå galt, da vi havde glemt at tjekke olie på bilen. Da vi endelig gjorde, var olietanken tom. Uha! Og som en sidehistorie kan nævnes, at det 5 år senere skulle gå meget værre.

Vi havde ikke bestilt overnatning til den første uge, men i den sidste uge af ferien havde vi reserveret en ferielejlighed i et privat hus. Det var dog ikke noget problem at finde hotelværelser i Zagreb.

Den første uge brugte vi på at kigge på Zagreb, køre rundt i det gamle krigsområde og brugte et par dage på at se Plitvice Nationalpark (vi overnattede i nærheden af parken). Derefter kørte vi ud på øen Krk hvor jeg havde været på weekend en del gange.

Vi sluttede af med en lidt kedelig uge i en lille fiskerby, hvor der ikke var så meget at lave. Vi kørte et par ture for at se nogle drypstenshuler og borge. Det var lækkert at have bilen under hele ferie, så vi selv kunne komme rundt som det passede os.

Fakta

Periode 2001
Varighed 10 dage
Afstand 1.290 km
Pris Ukendt
Nutidspris Ukendt
Personer 2

Lande

Tyskland
Østrig
Slovenien
Kroatien

Besøgte steder

GPS liste