Spanien

Endnu en tur med interrail og rygsæk. Turens primære mål var Spanien, men som tradition for Interrail-rejser, var det noget vi mest fandt ud af efterhånden som rejsen skred frem. Det var i juli måned 1983 og jeg var 11 år.

Nogle af de ting jeg mest kan huske fra denne rejse var de imponerende spanske strande på Costa del Sol, der strakte sig kilometer efter kilometer, gemt under tusindvis af parasoller.

En anden ting jeg husker var, at det en aften ikke lykkedes os at finde et sted at overnatte. Rygsæk-folk søger typisk sammen i sådanne situationer, og sammen med en håndfuld andre uheldige på Interrail, måtte vi simpelthen rulle vores soveposer ud på gaden midt i Madrid og sove der. Det var faktisk i sig selv lidt af en oplevelse.

En anden oplevelse, der har kørt som en indforstået ting lige siden, er Tanger-manden. Historien er, at vi havde taget et skib fra Spanien til Marokko. Her gik en mand rundt og uddelte sedler, man skulle udfylde med pasoplysninger. Min mor udfyldte én seddel for os alle, da både min storebror og mig stod i hendes pas. Men da Tanger-manden fandt ud af at min storebror også havde sit eget pas, gik tingene rimelig skævt. Da vi ankom til Marokko, blev vi ganske enkelt ført fra skibet af to mænd med maskinpistoler, anført af Tanger-manden. Efter et langt forhør om det med passene, fik vi ud på natten endelig lov til at gå.

Undervejs på rejsen boede vi to gange på på den samme campingplads i den samme bungalow (nummer 7, så vidt jeg husker). Den ene gang på vej ned gennem Spanien og den anden gang på vej hjem. Det synes vi var ret morsomt.

Togtur med Cherie Blair

Det var også på denne rejse at vi på midnats toget til Madrid mødte to andre - senere ret kendte - rejsende, der var kommet i problemer. Det var ingen ringere end Cherie og Tony Blair, som jeg på det tidspunkt ikke anede hvem var. Manden var gået ud af toget for at købe pladsbilletter, mens kvinden blev i toget med bagagen. Uheldigvis kørte toget inden Tony kom tilbage, og Cherie havde ingen penge. Min mor betalte hendes billet og vi aftalte at mødes på den før omtalte campingplads, så hun kunne få pengene tilbage. Jeg ved ikke hvordan Cherie fik fat på sin mand igen (det var før der var noget der hed mobiltelefoner) men jeg antager hun tog til deres destination - og han det samme med næste tog - hvorefter de sammen tog til campingpladsen.

Efter at have tilbragt lidt tid i Spanien, tog vi til Marokko og endte i byen Rabat. Herfra ville vi have været videre til Casablanca, men besluttede at tage tilbage til Spanien og vores campingplads igen.

Fakta

Periode 1983
Varighed 30 dage
Afstand 2.695 km
Pris Ukendt
Nutidspris Ukendt
Personer 3

Lande

Tyskland
Frankrig
Spanien
Marokko

Besøgte steder

GPS liste