Spanien

Endnu en tur med interrail og rygsæk. Turens primære mål var Spanien, men som tradition for Interrail-rejser, var det noget vi mest fandt ud af efterhånden som rejsen skred frem.

Der er ikke det helt vilde at skrive om denne rejse - i hvert fald kan jeg ikke huske noget helt vildt, men jeg var så også 11-12 år. Nogle af de ting jeg dog kan huske var de imponerende spanske strande på Costa del Sol, der strakte sig kilometer efter kilometer, gemt under tusindvis af parasoller.

En anden ting jeg husker var, at det en aften ikke lykkedes os at finde et sted at overnatte. Rygsæk-folk søger typisk sammen i sådanne situationer, og sammen med en håndfuld andre uheldige på Interrail, måtte vi simpelthen rulle vores soveposer ud på gaden midt i Madrid og sove der. Det var faktisk i sig selv lidt af en oplevelse.

En anden oplevelse, der har kørt som en indforstået ting lige siden, er Tanger-manden. Historien er, at vi havde taget et skib fra Spanien til Marokko. Her gik en mand rundt og uddelte sedler, man skulle udfylde med pasoplysninger. Min mor udfyldte én seddel for os alle, da både min storebror og mig stod i hendes pas. Men da Tanger-manden fandt ud af at min storebror også havde sit eget pas, gik tingene rimelig skævt. Da vi ankom til Marokko, blev vi ganske enkelt ført fra skibet af to mænd med maskinpistoler, anført af Tanger-manden. Efter et langt forhør om det med passene, fik vi ud på natten endelig lov til at gå.

Undervejs på rejsen boede vi to gange på på den samme campingplads i den samme bungalow (nummer 7, så vidt jeg husker). Den ene gang på vej ned gennem Spanien og den anden gang på vej hjem. Det synes vi var ret morsomt.

Det var også på denne rejse at vi mødte to andre rejsende, hvor manden var gået ud af toget for at købe pladsbilletter, mens kvinden blev i toget med bagagen. Uheldigvis kørte toget inden manden kom tilbage, og kvinden havde ingen penge. Min mor betalte hendes billet og vi aftalte at mødes på den føromtalte campingplads, så hun kunne få pengene tilbage. Jeg ved ikke hvordan kvinden fik fat på sin mand igen (det var før der var noget der hed mobiltelefoner) men jeg antager hun tog til deres destination - og han det samme med næste tog - hvorefter de sammen tog til campingpladsen.

Efter at have tilbragt tid i Spanien tog vi til Marokko og endte i byen Rabat. Herfra ville vi have været videre til Casablanca men besluttede at tage tilbage til Spanien igen.

Fakta

Periode 1983
Varighed 30 dage
Afstand 2.775 km
Pris Ukendt
Personer 3

Lande

Tyskland
Frankrig
Spanien
Marokko

Besøgte steder

|

GPS liste