Tyrkiet

Efter lidt betænkningstid besluttede vi at forsøge os med at tage til Tyrkiet. Turen skulle gå til Alanya i det sydlige Tyrkiet, der viste sig at være en stor men ganske hyggelig by.

En af dagene kørte vi med et ældre ægtepar, som vi havde mødt på hotellet, til naturparken Kursunlu ved Antalye. Det var et kompleks af vandfald og søer i et stort skovområde og meget flot, i stil med Plitvice i Kroatien.

Vi var også fordi et gammelt fæstningsanlæg, Silyon, der lå på toppen af et lille bjerg. Der var ikke så meget tilbage, da det var meget forfalden, men det lykkedes mig faktisk at finde en del af en hank fra en gammel potte, der sandsynligvis er rimelig gammel. Den tog jeg med hjem, selv om man egentlig ikke måtte.

En anden dag havde vi lejet en lille jepp og tog på egen hånd på bjergtur. Det var en spændende tur i nogle meget øde egne, hvor vi noget af tiden kørte på meget små grusveje, der nærmest var anlagt på bjergsiden og flere steder styrtet sammen. Vi havde også en ubehagelig oplevelse med nogle børn der blokerede vejen og tiggede penge.

En af de bedre oplevelser var et spisested vi fandt, der så at sige lå midt i en flod. Der var to typer borde, man kunne vælge imellem. Den ene type - som vi valgte - lå på nogle træ-terasser i forskellig højde ud over floden. Her sad man på nogle tæpper rundt om et lavt bord i midten. Den anden type var borde, der simpelthen stod i floden i op til en halv meters dybde. Det var et tilfælde at vi netop spiste her. Egentlig var det et større spisested efter samme princip længere fremme, vi gik efter, men dette var meget mere lokalt og meget mere autentisk. Det var en mand på en bjergvej, der viste os vej dertil.

Fakta

Periode 2003
Varighed 10 dage
Afstand 2.565 km
Pris 13.000 kr
Nutidspris 16.186 kr
Personer 2

Lande

Tyrkiet

Besøgte steder

GPS liste