Tyrkiet

I 2005 besluttede vi at tage til Tyrkiet igen. Dels fordi det var billigt og dels fordi vi godt kunne lide landet. Denne gang besluttede vi at besøge vestkysten, for at kunne se blandt andet bomuldabjerget Pamukkale.

Vi boede på et hotel i havnebyen Kusadasi, 65 km. syd for Izmir, lige ud for Samos. Det meste af ferien gik ud på at slappe af og bare nye stemningen i byen. Til trods for at det var en lille by, var den stadig stor efter danske folhold. Men den var hyggelig.

Et af de bedre steder vi spiste, var på et lille lokalt spisested, der lå midt i et vejkrydt i Selcuk. Bestemt ikke hyggeligt på grund af støj og bilos, men lokalt og stemningsfuldt uden touristpræg, og med god mad.

På denne ferie havde vi ikke lejet bil, men kom rundt ved hjælp af de lokale taxa-busser eller på gå-ben. For turen til Pamukkale tog vi en charterbus, da det var en længere tur. Denne tur inkluderede også Nekropolis (de dødes by) og den antikke græske by Hierapolis i Frygien, som man passerer på vejen. Hierapolis har brugt de varme kilder som spa-bade siden år 200 før Kristi, hvor 2.000 jødiske familier blev sendt til området fra Babylon af den romerske kejser. Det meste af den byen blev lagt i ruiner af to kraftige jordskælv i henholdsvis år 17 og år 60. Den blev genopbygget, men blev endeligt forladt i det 13. århundrede.

Fakta

Periode 2005
Varighed 10 dage
Afstand 2.755 km
Pris 14.000 kr
Nutidspris 16.926 kr
Personer 2

Lande

Tyrkiet

Besøgte steder

GPS liste