Berlin

Dette var vores såkaldte 10. klasses-tur i folkeskolen. Det foregik med en bus til Berlin, hvor vi boede. Her var indlagt forskellige ture, hvor en af dem blandt andet gik gennem Checkpoint Charlie til Østtyskland. Netop Checkpoint Charlie er det eneste, jeg i dag har et billede af fra denne tur. Kun et par år efter faldt Berlinmuren.

Vi fik på denne tur oplevet muren og fik set dens betydning for livet i henholdsvis vest- og østBerlin. Der var en meget markant forskel, der var på de to bydele. I vesten var gadebilledet meget præget at lysreklamer, neon og farver, mens østberlin var opsigtsvækkende grå. Det var som at træde fra en sommerdag ved stranden ind i en grå efterårsdag. Dette gjorde meget indtryk på mig.

Det jeg ellers sparsomt husker fra turen, er udover Checkpoint Charlie og turen til østberlin også vores ture på Kurfurstendamm, Kaiser-Wilhelm kirken og Mercedes-mærket på toppen af Europa Centret.

Som 16-årige lømler var vi nogle stykker, der købte springknive. Og vi sneg os ned i byen om aftenen for at besøge diskoteker og klubber og drak en anelse mere end vi måtte.

Fakta

Periode 1987
Varighed 7 dage
Afstand 478 km
Pris Ukendt
Nutidspris Ukendt
Personer 1

Lande

Tyskland